Inspired By är formatet där vi möter kvinnor i olika åldrar och branscher som vi inspireras av. Vi har träffat Sofia Ledarp över ett samtal kring karriärsval, gyllene regler och vikten av återhämtning. 

Har en karriär inom teater alltid varit det självklara valet för dig?

Nej inte helt - jag hade ingen riktig relation till teater och skådespeleri innan gymnasiet utan då var jag mer inne på att bli polis och jobba på Säpo eller inom vården, eller att åka till Paris och plugga på Sorbonne. Det var en ren slump att jag sprang på teatern under gymnasiet och när det väl hände så förändrades allt, alla tidigare planer försvann och inget annat kunde stoppa mig, jag hade hittat hem.

Vad är återhämtning för dig?

Det har tagit mig lång tid att både förstå och lära mig vikten av återhämtning.
Jag har alltid kört på och varit i full fart framåt, älskat det och ”vilat” mig i farten.
Jag trodde att jag och min kropp orkade hur mycket som helst. Vi behövde inte vila. En dag tog det bara stopp, allt förändrades och jag kunde inte springa längre. Först då började jag lära mig återhämtning, vilket jag är så tacksam över. Det förändrade mitt liv och gav mig en möjlighet att värdera om allt och hitta en uppdaterad version av mig själv - en Sofia 2.0.

Vilket plagg får dig att känna dig bekväm, oavsett situation?

Jag älskar plagg som är bekväma och enkla att ta hand om. Byxorna Jade och Stefania är mina favoriter! 

 

Sofia i kavajen Elena och byxan Stefania - SHOPPA HÄR 

Du har 10 minuter över en morgon, vad gör du?

Jag älskar frukost! Det är min favorit stund på dagen. Om jag får tid över efter lämning på förskolan går jag hem och gör mig en extra kopp kaffe och i bästa fall sitter jag i tystnad och njuter av den innan dagen drar igång. I sämsta fall (ofta när jag är uppe i spinn ) så börjar jag googla allt möjligt som min hjärna kan komma på... 

Vilka 4 gyllene regler lever du efter?

Jag försöker leva efter och påminna mig själv om att:

1. Vara medvetet närvarande i allt som sker runtomkring även i det som är smärtsamt och försöka vara fullt ut här och nu. Det är det enda vi har. Komma ihåg att varje ögonblick kan jag börja om, jag äger mitt liv.

2. Tro inte alltid på alla tankar och känslor som far runt i kroppen. Det är inte alltid ”verkligheten” eller ”sanningen” om den. Släpp taget.

3. Le mer mot människor du möter och mot dig själv. 

4.  Ahimsa. Ahimsa på Sanskrit betyder ”icke våld.” Utöva varken fysiskt eller mentalt våld mot andra och framförallt inte mot dig själv.

Och Kom ihåg , Livet är nu.

Följ Sofia HÄR