Inspired By är formatet där vi möter kvinnor i olika åldrar och branscher som vi inspireras av. Vi har mött kvinnorna bakom Sparrow Hotel - Elin Roquet och Karin Kjöllerström i ett samtal kring att skapa en inspirerande destination, gyllene regler och vikten av återhämtning.

Från vänster: Elin Roquet & Karin Kjöllerström

VAD HAR VARIT GRUNDTANKEN BAKOM ATT SKAPA EN INSPIRERANDE MÖTESPLATS SOM SPARROW HOTEL?

Elin & Karin: Vi vill skapa en plats som inte finns i Stockholm idag. En känsla av att vara utomlands i sin egen stad. Vi levererar genomgående en kompromisslös service på hög nivå, där Sparrow är sin egen person och vi är alla medvetna om vem hon är. Denna känsla och person ska genomsyra allt det vi gör. Oavsett om man reser i arbetet eller privat vill vi att alla ska känna sig som hemma på Sparrow; finna inspiration och en trygg oas där man kan vara sig själv.

Bild: Sparrow Hotel

HUR LÅNG TID LÄGGER NI PÅ ATT GÖRA ER I ORDNING PÅ MORGONEN?

ELIN: 15 minuter som max, det får inte ta längre tid än så!

KARIN: 15 minuter! 5 min i duschen, 5 min med locktången och 5 min med sminket. Gammal vana sedan min tid som flygvärdinna då det var många orimligt tidiga morgon-flighter. 

OM NI FÅR 10 MINUTER ÖVER EN MORGON, VAD GÖR NI DÅ?

ELIN: Skulle jag mot förmodan få 10 minuter över så lägger jag nog den tiden på att dricka en kopp kaffe till…

KARIN: Om jag hade 10 min över skulle jag sätta mig vid frukostbordet och ta en kaffe tillsammans med man, barn och hund!

Bild: Sparrow Hotel 

VAD ÄR ÅTERHÄMTNING FÖR ER?

ELIN: Det här är min absolut sämsta gren... Men återhämtning för mig kan vara att gå av tunnelbanan en station tidigare på morgonen och promenera resten av vägen till hotellet. Eller ta en långpromenad med hundarna på helgen, jag älskar rutiner och hundpromenaden är nästintill livsviktig för mig.

KARIN: Jag försöker få till återhämtning i form av träning. Har fasta dagar varje vecka då jag försöker planera så att jag kan komma iväg på ett riktigt svettigt träningspass på gymmet eller ta mig ut på 7 km runt Djurgården. Jag känner mig så mycket friskare och piggare efteråt. Även sömnen blir mycket bättre. Detta i kombination med en riktigt god middag tillsammans familjen gör att jag blir ordentligt återhämtad! 

Elin i favoriten Elena Wrap Blazer

VILKA 4 GYLLENE REGLER LEVER NI EFTER? 

ELIN: 

1. Familjen kommer alltid först. 

2. Lojalitet - Det är enormt viktigt för mig att kunna lita på de personer jag har runtomkring mig oavsett om det medarbetare, familj eller vänner. Mina relationer idag präglas av lojalitet, ödmjukhet men också att man månar om varandra. Tempot är så enormt hög idag och jag har inte riktigt tiden i mitt liv för andra människor än de jag litar fullt ut på.

3. Lyssna aktivt - Det har varit lite av nyckeln till framgång privat och i mitt jobb. Jag försöker, oavsett möte, lyssna för att förstå.

4. Flexibilitet -  Som arbetsgivare är det mitt ansvar att möjliggöra en vardag där familjen och arbetet harmoniserar med varandra, allt annat känns enormt omodernt idag.

Karin i klänningen Jay Polo Dress

KARIN: 

1. Struktur - Jag försöker att alltid vara något så när strukturerad i mitt liv. Läser på inför det mesta, strukturerar upp och identifierar ofta en målbild som jag behöver ta itu med.

2. Tydliga Målbilder - När jag har en målbild blir jag väldigt målinriktad. Om jag inte har ett tydligt mål i ett projekt blir jag istället rastlös och oengagerad.

3. Att lyssna - Mitt i min uppstrukturering och i min målbild finns familj, vänner och kollegor. Det gäller att inte bara köra på eller köra över dom utan istället vara lyhörd och lyssna. Detta har blivit en av mina viktigaste livsregler.

4. Jag försöker också att vara en god människa och alltid säga hej, tack och förlåt.